34 godina postojanja

Uvijek uz Vas od 1990. godine!

DSK.hr

Regulacija grijanja

regulacija

Compact CMP12+ kompaktni regulator grijanja

Vremensko vođen regulator mješajućeg ili direktnog kruga grijanja i grijanja sanitarne vode, kompaktnog designa sa integriranim motornim pogonom

automatika_01Elektronski digitalni regulator grijanja Compact CMP12+ upotrebljava se za cjelovito i štedno upravljanje centralnog grijanja i za grijanje sanitarne vode. Regulator CMP12+ kompaktne je izrade s ugrađenim motornim pogonom. Njegova upotreba je regulacija sistema sa samostalnim kotlom i radijatorskim, konvektorskim ili podnim grijanjem prostorija.

Regulator Compact CMP12+ regulira temperaturu ogrijevnih tijela u odnosu na vanjsku i sobnu temperaturu te tako održava željenu sobnu temperaturu. Omogućava trotočkovnu regulaciju mješajućeg kruga grijanja ili dvotočkovnu regulaciju kotla u odnosu od vanjske temperature. Upotrebljavamo ga za regulaciju mješajućeg kruga grijanja ili direktnog kruga grijanja sa jednom pumpom i preklopnim ventilom i za grijanje sanitarne vode. Regulatore CMP12+ možemo vezati između sebe u mrežu, a isto i sa ostalim regulatorima SELTRON. Kod grijanja sanitarne vode regulator ima opciju antilegionarskog programa. Sa tjednim dvokanalnim digitalnim programskim satom biraju se vremenski intervali grijanja prostorija i sanitarne vode. Regulator CMP12+ samostalno preklapa između ljeta i zime, te omogućava osiguranje od zamrzavanja. Za djelovanje regulatora nije obavezno priključenje sobnog osjetila. Kada je priključeno sobno osjetilo regulator može djelovati i bez vanjskog osjetila. Moguće ga je vezati sa analognom ili digitalnom sobnom jedinicom. Ugrađena je funkcija osiguravanja minimalne temperature u kotlu.

Regulator Compact CMP12+ osigurava minimalnu potrošnju goriva, ugođaj topline i dugi životni vijek opreme za grijanje. Djeluje kontinuirano, što znači da u radijatorima i cjevovodima ne dolazi do temperaturnih udara i oscilacija. Ima ugrađen antiblokirajući program za zaštitu cirkulacijskih pumpi i mješajućega ventila. Zbog svoje kompaktne izrade, montaža i upotreba su jednostavni.

Motorni pogon MP15

Motorni pogon za rotacione mješajuće ventile

automatika_03Motorni pogon MP15 namjenjen je za montažu na različite tipove tro- ili četveroputne mješajuče ventile do dimenzije DN40. Omogućava jednostavnu i brzu montažu.

Motorni pogon MP15 vrti mješajući ventil u lijevo ili u desno. Ima ugrađena dva krajnja prekidača za ograničavanje krajnjih položaja vrtnje. Motorni pogon se najviše upotrebljava za reguliranje grijanja u vezi sa dvo- ili tropoložajnim regulatorom. Zakretni moment motornog pogona je 5 Nm, a brzina vrtnje motora je 2 min / 90°. Motorni pogon djeluje tiho i sigurno, a na skali možemo vidjeti položaj mješajućeg ventila.

Motorni pogon prilagođen je za montažu na različite tipove standardnih mješajućih ventila (LOVATO, PAW, ESBE,… i na sve ostale koji upotrebljavaju euro standard).Izrađen je tako da se u slučaju blokade mješajućeg ventila, ne pokvari. Pomoću dugmeta možemo rućno pokrenuti mješajući ventil

Sobni termostat ST1

Sobni termostat s tjednim programskim satom

automatika_04Sobni termostat ST1 upotrebljava se za regulaciju sobne temperature u stanovima, stambenim zgradama, poslovnim in drugim objektima s radijatorskim, konvektorskim ili kaloriferskim grijanjem. Isto se može upotrebiti za zonsku reguliranje grijanja u većim objektima.

Sobni termostat ST1 omogućava izbor triju načina djelovanja: grijanje, hlađenje i isključenje, a da ostane aktivirana zaštita protiv smrzavanja. ST1 ima ugrađen tjedni programski sat. Željenu noćnu i dnevnu temperaturu postavljamo odvojeno između 10 °C in 30 °C. Na velikom LCD ekranu može se videti sobna temperatura, djelovanje uređaja i drugi podaci. Pritiskom na tipku »Party« možemo svako vreme uključiti komfortno grijanje, a pritiskom na tipku »Eco« uključujemo štedno grijanje. U oba načina grijanja moguće je postaviti vreme trajanja i stupanj uvećanja odnosno smanjenja sobne temperature.

Sobni termostat ST1 moderno je izgleda, tehnički ispopunjen i jednostavan za upotrebu. ST1 uveća udobnost boravka te smanjuje potrošnju goriva.

Partneri i distributeri za:

Uvoznik i distributer za: