34 godina postojanja

Uvijek uz Vas od 1990. godine!

DSK.hr

Vodoinstalacije

vodoinstalacije

Još od davnih dana ljudi su htjeli imati vodu u što bližem okruženju svog staništa. Prve gradnje počinju sa primitivnim materijalima i tako su nastali akuadukti. Danas sa modernijim materijalima čovjek je uspio dobiti vodu u sve prostorije svog doma.

Tako možemo pisati o:

  • čeličnim pocinčanim cijevima i fitinzim
  • bakrenim cijevima i fitinzima
  • plastičnim cijevima i fitinzima
  • plastičnim sendvič cijevima

Poslijednja skupina je novost na tržištu kod koje je vanjski omotač i unutarnja cijev od plastike, a između je sloj aluminija. Ista može biti zvisno od proizvođača od 0,2 mm do 0,4 mm. Postoje razni nazivi, a jedan od prvih je bio Aluplast dok danas svaki proizvođač pokušava nametnuti svoj naziv, pa tako imamo pex cijevi, press cijevi i press fiting, coesklima, itd.

U DSK trgovinama su najzastupljeniji proizvodi iz asortimana Coes, Emmeti i Oventrop. Nešto manje korištene čelične pocinčane cijevi i pocinčani fitinzi i dalje su upotrebi gdje je potreba da vodoinstalacija bude nosiva i gdje postoji opasnost od provrtavanja instalacije (kupališta, plaže, starije zgrade,…).

Sanitarne bakrene cijevi se jednako tako dalje koriste u bolnicama i za potrebe tehničkih plinova. To široko područje vodoinstalacija nam omogućuje veću fleksibilnost u radu i u upotrebi istih. Tako da se plastične cijevi dali za varenje ili press koriste u malim kućanstvima, ali i u brodogradnji na velikim sve popularnijim cruiserima.

Partneri i distributeri za:

Uvoznik i distributer za: