34 godina postojanja

Uvijek uz Vas od 1990. godine!

DSK.hr

Filteri za vodu

Vodeni kamenac – kad kažemo vodeni kamenac mislimo, prvenstveno na krute nakupine nastale na grijaćim tijelima koje onemogućavaju normalnu toplinsku izmjenu, protok i učinkovit rad uređaja; zbog male toplinske vodljivosti kamenca potrebna je veća količina energije za istu količinu proizvedene topline; poznato je da svega 3 mm kamenca na grijaču uzrokuje oko 25% veći utrošak energije za istu količinu toplinske energije; zato se borbi protiv kamenca pridaje sve veća pozornost.

WELLAN

Djelovanjem WELLAN®-a dolazi do interferentnih i rezonantnih gibanja u molekulama vode koja spriječavaju spajanje iona kalcija i njegovih karbonata tj. onemogućavaju kristalizaciju i stvaranje krutih nakupina CaCO, koje zovemo vodeni kamenac.

Opis i princip rada – Djelovanje uređaja WELLAN® temelji se na novim spoznajama u primjeni kvantne fizike. WELLAN® djeluje bez uporabe magneta, struje ili kemijskih sredstava, to je ekološki proizvod za novo tisućljeće. U aluminijskom kučištu nalazi se čisti silicij u obliku kvarca. Silicij ima visokovrijedno svojstvo pohranjivanja (memoriranja) informacija i odašiljanja istih – koristi se u proizvodnji memorijskih čipova. Laserskom tehnologijom upisani (pohranjeni) su WELLAN frekveneijski modeli u kvantnom području.

Voda ima takoder sposobnost pohranjivanja i prijenosa energije i informacija. Djelovanjem WELLAN-a dolazi do interferentnih i rezonantnih gibanja u molekulama vode koja sprečavaju spajanje iona kalcija i njegovih karbonata tj. Onemogućavaju kristalizaciju i stvaranje krutih nakupina, koje zovemo vodeni kamenac.Budući da uređaj radi bez uporabe električne energije, magneta iii kemijskih sredstava, u vodu i okoliš ne zrači elektrosmog i ne unosi kemijske elemente – WELLAN je ekološki proizvod. 

 

POLIFOSFATI

Tretman vode polifosfatima je jednostavan, učinkovit i nadasve ekonomično rješenje za zaštitu vodovoda, rashladnih i sistema centralnog grijanja od korozije, sprečavanje kristalizacije kamenca, rastvaranje postojećih naslaga kamenca i sprečavanje izdvajanja taloga željeza i mangana. Rastvoren u vodi polifosfat sprečava taloženje kamenca djelujući na njegovu kristalizaciju bez promjene tvrdoće vode. S vremenom nakon duže upotrebe djeluje i na postojeće naslage kamenca. Polifosfati također povoljno utječu i na sprečavanje korozije stvarajući tanki zaštitni film na svim metalnim površinama u kontaktu s tretiranom vodom.

Emmeti filterska kućišta služe za neproporcionalno doziranje polifosfata. Kučišta su punjena kristalima polifosfata.  U kučišta se postavlja centralna cijev koja usmjerava vodu na izlaz, koja je prije toga prošla i otopila dio polifosfata. Polifosfati se jednostavno zamjenjuju punjenjima od 1000g polifosfata. 

PREVENTO

Uređaj PREVENTO je katalitička zaštita od kamenca. Djeluje pomoću inovativnog katalizatora u obliku keramičkih granula. Kod kontakta vode sa površinom keramičkih granula u vodi sadržani kalcijevi i magnezijevi karbonatni ioni se formiraju u kalcitne kristale. Dostizanjem određene veličine tih kristala (mikronske veličine) dolazi do njihovog otpuštanja u vodu. Vrlo kratko kontaktno vrijeme (svega nekoliko sekundi) dovoljno je da se slobodni kalcijevi i magnezijevi karbonati pretvore u kalcitne kristale. Na taj način stvoreni mikroskopski sitni kristali su otporni na temperaturu, ne mogu se vezati na površine, već se otplavljuju sa vodom. Valja napomenuti da je za takav učinak potreban cca 20 puta manji volumen katalitičke mase od volumena soli za omekšavanje iste količine vode.

Djelovanje PREVENTO uređaja za zaštitu od kamenca može se usporediti s razlikom između snijega i leda. Primjenom PREVENTA kristali kamenca pretvaraju se u sitne pahuljice i lako odstranjuju. Bez primjene PREVENTA stvaraju se tvrdi slojevi kamenca (kao led, ali puno tvrđi), koje je moguće odstraniti isključivo kemijskim otapalima i primjenom veće mehaničke sile. Namjenjen je zaštitu uređaja kao što su: bojleri, perilice rublja, perilice posuđa, hidromasažni sustavi, tuševi i sl. Montira se na dovod hladne vode u objekt (stan, kuća…). Jedan je uređaj dovoljan za potrošnju vode do cca 0,3m3/h (1 obiteljska kuća).  Uložak KK Maicat (zamjena nakon 2 godine). 

PREVENTO + Filter

Za zaštitu od kamenca i pročišćivanje vode od onečišćenja kao što su pijesak, blato, hrđa, alge i druge krute čestice preporuča se ugradnja uređaja PREVENTO s filterom. Ovaj uređaj se primjenjuje i za zaštitu parnih pećnica, ovlaživača i laboratorijske opreme. Uložak KK Maicat (zamjena nakon 2 godine) i polipropilenski predfilerski uložak VARIO 9.

Prednosti PREVENTA su:

 • smanjuju se troškovi energije (3mm kamenca na grijačima uzrokuje cca 25% veći potrošak energije)
 • smanjuju se troškovi održavanja i produžuje vijek trajanja uređaja
 • ušteda sredstava za pranje (potrošnja deterđenta za pranje smanjuje se za cca 30%)
 • smanjuje se vrijem za pranje sanitarnih uređaja te se čuva okoliš  

 

PREVENTO GASTRO

Namijenjen je za zaštitu od kamenca i filtriranje pitke vode za caffe aparate i ledomate. Iz vode se najprije uklanjaju štetne tvari, kao što su klor, bakterije, teški metali (olovo, bakar), pesticidi i organske nečistoće te neugodan miris i loš okus. Potom voda prolazi kroz keramički granulat sa katalitičkim djelovanjem, čime se postiže zaštita uređaja od kamenca. Uložak KK Maicat (zamjena nakon 2 godine) i IFP Puro ili NFP Premium (zamjena nakon 6 mjeseci).

 Ugradnjom PREVENTO GASTRO postižu se sljedeći učinci:

 • smanjuju se troškovi energije za cca 25%
 • smanjuju se troškovi održavanja aparata jer nije potreban depurator i dovoljan je samo jedan PREVENTO za više aparata
 • produžuje se vijek trajanja opreme jer se ne koristi sol koja nagriza instalacije

 

KUćNI FLITERI

EMMETI POLUAUTOMATSKI FILTER

Uređaj je za obradu pitke vode sa poluautomatskim sistemom za samočišćenje. Može se koristiti za filtriranje pitke vode u kućanstvima kao i za industrijske potrebe. Štiti sanitarne sisteme i cijevi od oštećenja uzrokovana od pijeska, kamenca, hrđe, ostataka željeza itd. Sve do granulata od 90 microna, te tako sprečava početak korozije. Uređaj nije prikladan za tretiranje voda onečišćenih uljima, masnoćama, sapunicom itd. Površina mreže filtera je od nehrđajućeg čelika. Kučište je od bakra, mogućnost podešavanja 360° u kompletu s nepovratnim ventilom. 

EMMETI filterska kučišta

5“ ili 9“ s polipropilenskim ulošcima za filtriranje do 10 microna. Filtarski uređaji SANUNO, VARIO, DUO, QUADRO uklanjaju iz pitke vode štetne tvari: klor, bakterije, teške metale (olovo, bakar), pesticide, organske necistoće, te neugodan miris i loš okus vode.

SANUNO – Jednostavan za uporabu i montažu – uvijek svježa, kvalitetna voda iz slavine u Vašoj kuhinji! 

VARIO Classic – Ugrađen ispod sudopera procišćena voda iz posebne, elegantne slavine.

DUO – Filtarski sustav DUO classic, comfort, special odaberite prema Vašim posebnim potrebama za pročisćavanjem vode. Velikog kapaciteta, ugrađuje se ispod sudopera, sa posebnom slavinom ili bez nje, sa filterskim uloškom od aktivnog ugljena ili uloškom za mikrofiltraciju – odaberite.

QUADRO – Centar za filtriranje pitke vode – kvalitetna voda u cijelom objektu (kuća, restoran, pekarnica, proizvodnja pića…). Bez obzira za koji ste se filtarski uredaj odlucili svaki sadrži kvalitetan i u Europi cijenjen filtarski ulozak najnovije tehnologije – CARBONIT MONOBLOCK®, IFP Puro ili NFP Premium. 

BWT filteri s povratnim ispiranjem

BWT Bolero RF je kompaktni samoisperivi flter s velikim filterskim područjem i povratnim ispiranjem u 2 faze što mu omogućava maksimalnu filtraciju do 90 microna krupnih onečišćenja poput pijeska, kamenca, hrđe, ostataka željeza itd.

BWT Bolero HWS je model s integriranim regulatorom pritiska u cijelinu filtera s povratnim ispiranjem, kao takav je predstavlja odličnu zaštitu na ulazu u objekat filtracijom i regulacijom pritiska vode.

Modeli BWT Bolero RF i RF HWS isporučuju se u dimenzijama 3/4“, 1/2″, 1“, 5/4“, 6/4“ i 2“.    

PROFESIONALNI FILTERI

BWT  Infinity AP

Automatski filter s povratnim ispiranjem i elektronskim upravljanjem radom pomoću kontrole pada pritiska u sistemu. Povratno ispiranje se izvodi potpuno automatski u zadani intervalima ili ako generator filtera osjeti pad pritiska u sistemu (0,8 bara) automatski pokreće povratno ispiranje. Filtracija se izvodi neprekidno i za vrijeme ispiranja. Infinity AP filteri prikladni su za filtriranje pitke vode i za primjenu u industriji, primjerice u autopraonama. Ispust na filteru spaja se direktno na odvod, uređaj radi na 230V. Uređaj nije prikladan za tretiranje voda onečišćenih uljima, masnoćama, sapunicom itd.

CARBONIT QUADRO 60/120

Centar za filtriranje pitke vode – kvalitetna voda u cijelom objektu (kuća, restoran, pekarnica, proizvodnja pića…). Quadro je jedinstveni centar filtriranja koji u svojih četiri jedinstvena kučišta od nehrđajućeg čelika  CrNiMo kvalitete 1.4541. omogućava veliki protok čiste pitke vode koja zadržava sva svoja mineralna svojstva. Quadro filterski centar s WFP Select filterskim ulošcima s aktivnim ugljenomštiti kompletne instalacije od hrđe, klora, bakterija, teških metala (olovo, bakar), pesticida, organskih necistoća, te uklanja neugodan miris i loš okus vode. Mogućnost ugradnje filterskih uložaka različitih stupnjeva filtriranja, čak i za filtriranje vode u centrima za hemodijalizu.Dvije veličine filterskih kučišta Quadro 60 i 120 označavaju veličinu filterskih uložaka, Quadro 60 s protokom od 4m3/h i Quadro 120 6m3/h.Zbog svojeg atraktivnog izgleda moguća nadžbukna ugradnja.      

UV DEZINFEKCIJA

WEDECO Aquada

UV sustavi AQUADA su namjenjeni za dezinfekciju vode u javnim i privatnim vodovodima, u industriji, u bolnicama, hotelima, u uređajima za pripremu napitaka te za obradu vode u bazenima za kupanje.UV sustav AQUADA se koristi za dezinfekciju vode protoka do 8m3/h. Bakterije, virusi i slični mikroorganizmi nalaze se posvuda u prirodi, pa tako i u vodi. Voda se na putu do potrošača obrađuje na različite načine kako bi bila upotrebljiva za piće i pranje, no to ne znači da u njoj više nema mikroorganizama.Iako je većina mikroorganizama bezopasna, ima i onih koji uzrokuju opasne bolesti, kojima su najpodložnija djeca, osobe sa smanjenim imunitetom i starija populacija. Najučinkovitiji način uništenja takvihorganizama i sprečavanja mogućih bolesti je dezinfekcija vode pomoću UV (ultraljubičastog) svjetla. UVsustav se spaja na dovod vode i sprečava ulaz štetnih mikroorganizama.

Prednosti UV dezinfekcije:

 • Učinkovitost – UV zrake učinkovito i trajno uništavaju opasne mikroorganizme (bakterije, viruse…)
 • Nema štetnih kemijskih spojeva i nusprodukata – UV svjetlost dezinficira vodu bez štetnih kemijskih nusprodukata (poput trihalometana) i taloga.
 • Nepromjenjen okus i miris – Uv zrake ne utječu na okus i miris
 • Jednostavna instalacija i održavanje – UV sustavi Aquada se lako instaliraju u vodovodne instalacije, uz manje prilagodbe. UV svjetiljka se lako zamjenjuje, a mijenja se tek svakih godinu dana.
 • Štedljivost – UV sustavi Aquada troše manje enrgije od jedne tipične svjetiljke u kućanstvu.  

Na koji način djeluju UV sustavi Aquada? UV sustavi Aquada generiraju točno onu valnu duljinu UV zraka koja je potrebna za dezinfekciju (254nm). Posebno dizajnirani izvori energije i elektronički sklopovi upravljaju svjetiljkom i nadgledaju je, kako bi proces obrade vode bio što učinkovitiji. UV sustavi Aquada su opremljeni dezinfekcijskim komorama odnehrđajućeg čelika čija precizna izrada omogućava da svaka molekula vode koja prođe kroz UV sustav primi jednaku količinu UV energije. Na taj način svi štetni mikroorganizmi u vodi prime odgovarajuću količinu UV energije.

Partneri i distributeri za:

Uvoznik i distributer za: