34 godina postojanja

Uvijek uz Vas od 1990. godine!

NOVOSTI

Najčešća pitanja – Instalacija peći na pelete

La_Nordica_Extraflame_servis_instaliranjeNajčešća pitanja vezana za kupnju i montažu peći na pelete, koji su uvjeti montaže peći na pelete, čega se pridržavati prilikom montaže da bi peć na pelete ispravno radila bez gubitka snage ili prevelike potrošnje peleta.

1.    DIMNJAK – Peć na pelete mora se spojiti na dimnjak, NE SMIJE se odvesti dimovodna cijev samo kroz zid kao “fasadno”. Dimnjak mora biti izolirani kako bi normalno vukao i kako se ne bi stvarala kondezacija. Peć na pelete je također peć na drva i mora imati adekvatni dimnjak koji radi karakteristika peći može biti cijelom svojom duljinom promjera 80mm, ali mora biti sproveden na krov.

2.    DOVOD SVJEŽEG ZRAKA – U prostoriji gdje se nalazi peć na pelete mora biti OBAVEZNO dovod svježeg zraka koji omogućava nesmetano loženje, otvor najmanje 80cm2 (promjer 100mm).

 3.    PROMJER DIMNJAKA – Veći promjeri dimnjaka iznad 140mm nisu pogodni za spajanje direktno na peć, već je potrebno provesti kroz takav dimnjak flexibilnu dimnu cijev promjera 80mm, te izolirati dimnjak kako ne bi ulazio hladni zrak u dimnu cijev. Spajanje peći na veći promjer dimnjaka imat će za rezultat povećane gubitke peći u grijanju, odnosno gubit će se snaga, a povećati potrošnja peći.

4.    DIMOVODNI T KOMAD – Preporuka je na izlazu dimova iz peći instalirati dimovodni T-komad s čepom za kondezaciju, koji će nam omogućiti povremeno mjesečno čišćenje skupljene čađe.

5.    JAMSTVO – Kao ovlašteni serviseri LaNordica Extraflame peći na pelete omogućavamo 24 mjeseca bezuvjetne garancije ukoliko DSK Trgovina obavi ugradnju i puštanje u pogon. Ugradnja se mora obaviti prema uputstvima proizvođača. Ukoliko neovlaštena osoba instalira peć korisnik zadržava jamstvo samo na dijelove peći, a svaka intervencija ili zamjena dijelova se naplaćuje. 

 6.    KUHINJSKA NAPA – U prostoriji gdje se nalazi peć na pelete koja je u funkciji NE SMIJE se upotrebljavati kuhinjska napa ili neki od odsisnih ventilatora koji stvaraju dekompresiju prostora.

7.    SNAGA PEĆI – Snaga peći za ispuhivanje zraka određuje se prema kubikaži prostora i gubicima prostora zavisno od termičke izolacije objekta. Kod IDRO peći osim kubikaže prostora mora se uzeti u obzir instalirana snaga radijatora, kako bi peć bila dovoljno snažna za zagrijavanje radijatora.

8.    SOBNI TERMOSTAT – Kod modela kod kojih je moguće priključiti sobni termostat preporuka je spojiti sobni termostat kako bi peć reagirala na objektivnu temperaturu u prostoru, a ne na toplinu oko same peći koja je uvijek nešto veće temperature.

9.    ČIŠĆENJE PEĆI – Peći koja je u upotrebi potrebno je svakodnevno očistiti ložište te 1-2 puta tjedno ladicu za pepeo. Korisnik peći mora poći od toga da što je peć čišća ona bolje radi. Prljava peć znači povećanu potrošnju i slabiju snagu grijanja, što može dovesti do sljedećeg, da imate peć koja ima potrošnju 1,5kg/h te s neodržavanjem povećate potrošnju za 20% što znači 0,3kg/h pomnoženo s 5 sati rada iznosi 1,5kg što bi vam omogućilo još jedan sat grijanja

10.    POTROŠNJA – Peć na pelete koja je instalirana prema pravilima instalacije koje je propisao proizvođač imat će potrošnju u deklariranim vrijednostima iz tehničkih uputstva. Svako odstupanje od pravilnih uvjeta za montažu utječe na potrošnju i snagu peći kao i kod svake druge peći na kruta goriva.

Partneri i distributeri za:

Uvoznik i distributer za:

a